We zwemmen in zwembad De Kalkwijck, Nieuweweg 8 te Hoogezand

Zwemmen, bij de Watervrienden!

Bij de Watervrienden kun je leren zwemmen, maar in onze visie is de sportbeleving minstens even belangrijk. Het plezier beleven aan het zwemmen staat hoog in ons vaandel. Dit geldt voor zowel kinderen als volwassenen. De Watervrienden in opgericht op 12 maart 1984 en aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Zijn andere sportbonden gericht op het presteren op (wereld)niveau, de NCS kiest nadrukkelijk voor breedtesport.

Alle activiteiten binnen de vereniging, van lesgeven tot bestuurswerk, worden gedaan door enthousiaste leden van de vereniging op basis van vrijwilligheid. Er staat geen financiële vergoeding tegenover. Mede daardoor kunnen wij onze contributie laag houden. Alle lesgevers hebben een deugdelijke opleiding als zwemonderwijzer en zijn bevoegd om les te geven.

Alle zwemlessen worden gegeven in zwembad De Kalkwijck, Nieuweweg 8 te Hoogezand.


Wat bieden wij u?

Zwemmen

In grote lijnen biedt de Watervrienden ieder lid van de vereniging twee zwemlessen per week (zwemles of recreatief zwemmen) en de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de recreatieve niet-zwem activiteiten.

Maar de vereniging is meer!

Voor de volwassen leden is de vereniging ook een ontmoetingspunt. Gezelligheid en sociale contacten, ook buiten het zwembad. In dit verband doelen we op de vele leuke recreatieve activiteiten die voor de leden georganiseerd worden.

Zwemles

De meeste leden komen echter bij ons om te leren zwemmen. Daar zijn we uiteraard ook voor. We zijn echter geen zwemschool. We leiden op voor de landelijk erkende diploma's van de Nationale Raad van de Zwemdiploma's (NRZ). We hebben daartoe goed opgeleide en goed gemotiveerde lesgevers, die enthousiast met de kinderen omgaan en een beperkte groepsgrootte (afhankelijk van het diploma, rond de 7 kinderen).
U moet er echter wel op rekenen, dat het behalen van het A onderdeel van het zwem-ABC voor een 4 of 5-jarige toch gemiddeld 1 tot 2 jaar duurt, afhankelijk van de mate van motorieke vaardigheid van het kind, het enthousiasme (ook van de ouders) en de eventuele angst voor het water.


Wat verwachten wij van u? 

Als vereniging stellen we geen eisen aan onze leden, maar we verwachten van onze leden, dat zij regelmatig (lees: "eigenlijk altijd") de zwemlessen bezoeken. De Watervrienden is een vereniging waar al het werk door enthousiaste leden wordt gedaan. De motivatie van de actieve leden is het plezier hebben in het lesgeven aan de kinderen (en volwassenen). Niets is frusterender dan groepen waarvan de kinderen onregelmatig op de lessen verschijnen.

Bovendien zijn er nog steeds mensen, die op de wachtlijst staan om bij ons lid te kunnen worden. Onregelmatig zwemmende leden houden plaatsen bezet, terwijl ze er weinig gebruik van maken. Veel liever plaatsen we die mensen, die enthousiast elke week komen zwemmen.

Copyright J.R.S.V. De Watervrienden Hoogezand-Sappemeer 2001-2015