We zwemmen in zwembad De Kalkwijck, Nieuweweg 8 te Hoogezand

Wat zijn de mogelijkheden?

De basis van het zwemonderwijs is het Zwem-ABC, een paspoort voor een leven lang zwem- en waterplezier en de officiële diploma's van de Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Om A, B en C te halen duurt ongeveer 3 jaar. Daarna kunnen zwemvaardigheidsdiploma's worden gehaald. In totaal zijn er 27 diploma's, inclusief het A, B en C. De Watervrienden Hoogezand-Sappemeer leidt voor alle diploma's op. Op de website van de Nationaal Platform Zwembaden | NRZ ZwemABC vind je de een beschrijving van de diploma's en de eisen die er aan worden gesteld. 

Hieronder volgt een beknopt overzicht van de zwemdiploma's die worden onderwezen tijdens de lessen.


Zwemdiploma A, B en C

Zwemdiploma's A, B en CVanaf oktober 1998 zijn de huidige A-, B- en Basiszwemdiploma's vervangen door de diploma's A, B en C van het nieuwe Zwem-ABC. Dit zijn de officiële diploma's van de Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, de hiervoor door de overheid aangewezen enige bevoegde instantie. De eisen zijn in heel Nederland hetzelfde! Klik op één van de diploma's hieronder voor de eisen van diploma Aof C. Of klik hier voor meer uitleg over het Zwem-ABC.

Verder zwemmen?

Wil je doorgaan met zwemmen na het behalen van het C-diploma? Dan kan je verder gaan met de drie basispakketten van de zwemvaardigheidsdiploma's. Nadat het eerste basispakket binnen is kan je zelfs nog verder gaan met de onderdelen: snorkelen, survival, springen van de plank, wereldzwemslagen en sinds kort zijn er ook diploma's voor waterpolo. Binnen al deze onderdelen zijn er drie moeilijkheidsgraden zodat er telkens een grotere uitdaging wacht.

Bezoek de website van NPZ-NRZ voor een compleet overzicht.
Wil je de eisen voor deze diploma's zien, maak dan hier een keuze:

Heb je alle genoemde diploma's gehaald, dan heb je maar liefst 24 zwemdiploma's!

Deze pagina bevat veel verwijzingen naar externe websites. We kunnen niet garanderen dat deze verwijzingen altijd correct zijn. Bezoek anders de website van de NPZ-NRZ.

Copyright J.R.S.V. De Watervrienden Hoogezand-Sappemeer 2001-2015